От "Синьо единство" се надяват да са изненадата на евроизборите

"Синьо единство" се явява на избори за първи път. Надявам се това, което предложим на хората, да ни превърне в изненадата на евроизборите, каза днес по БНТ лидерът на организацията Надежда Нейнски. Включените в листата на партията лица тя описа като хора, за "които думите демокрация, морал и принципи имат значение".

Според Неински на последните избори хората са делегитимирали всички комбинации в десницата, като за пореден път са показали, че обединенията на лидери нямат успех. "Сега ще опитаме с идеи", добави тя.

Неински допълни, че "Синьо единство" ще се конкурира с Реформаторския блок, но по-нататък може и да си партнира с тях. Бившият външен министър изрази изненада от позицията на ДСБ, че виждат нещо общо с АБВ.

"Темата за енергийната независимост ще е основна тема в тези избори", смята Нейнски. Тя определи, като страхлива реакцията на България на ставащото в Украйна. "България трябва да си даде сметка, че сме част от една общност - ЕС. Позицията трябва да е по-категорична и това не е в разрез с националните интереси", допълни лидерът на "Синьо единство".

Станете почитател на Класа