ДСБ проведе вътрешни избори за кандидат за кмет на столицата

ДСБ-София организира вчера вътрешни избори за номинация за кмет на София между двама свои членове – Петър Москов и Прошко Прошков. Победителят от този вот ще се яви на открити избори заедно с номинирания от СДС Владимир Кисьов. Единият от двамата ще е общата номинация за кмет на столицата. Вотът приключи късно снощи и до редакционното приключване на броя резултатът не бе известен.
Общото събрание на ДСБ единодушно утвърди Светослав Малинов за кандидат-президент, съобщиха от пресцентъра на партията. Малинов, който в момента е евродепутат, още на 28 април 2011 г. даде съгласие да участва в първични избори за кандидат за президент на Синята коалиция. Негов конкурент на тези избори ще е издигнатият от СДС Румен Христов. Самият Малинов смята, че първичните избори са постижение на демокрацията и в България са патент на десницата.


СДС иска курс към ЕС и НАТО, а не към Русия

На България й трябва президент, който да поведе страната ни към ЕС и НАТО, а не към Русия. Това каза вчера в Бургас председателят на СДС Мартин Димитров, който бе в морския град заедно със синия кандидат за президент Румен Христов.
От СДС сме склонни да подкрепим в Бургас сегашния кмет Димитър Николов, но можем да излъчим и свой кандидат, каза Костадин Марков, областен председател на сините и заместник-кмет по строителството в сегашното управление на общината. Марков добави, че всичко ще зависи от оценката на хората за работата на местната власт, в която СДС участва активно. Партията ще има свои кандидати за кметове в Айтос и в Камено.

Станете почитател на Класа