Бойко Борисов: Забавлявам се със страха на опонентите си

Просто ме забавляват, като гледам колко ги е страх, как треперят всички и се чудят какво да направят, коментира вчера политическите си опоненти премиерът Бойко Борисов. Той за пореден път отказа да съобщи дали ще се кандидатира за президент. „До август-септември ще ги оставя ей така да им видя акъла“, допълни министър-председателят. Премиерът и лидер на ГЕРБ припомни, че още преди година – първа от всички - партията е определила своя кандидат за президент – Цветан Цветанов. В резултат на това, по думите на Борисов, „и сини, и червени, и криминални структури заляха с помия човека, който се бори с престъпността”.
Бойко Борисов демонстрира раздразнение от това, че вече 12 години, откакто е в публичното пространство, медии и политици все го спрягат за президент. „В края на краищата омръзна ми всяка година да обяснявам”, отсече премиерът.
На въпрос дали очаква компроматна война по време на изборите, Борисов заяви: „Не ме интересува. Каквото искат, това да правят”.
Премиерът не скри, че е ядосан от казаното няколко часа по-рано пред bTV от лидера на ДСБ Иван Костов. Съпредседателят на Синята коалиция поиска Борисов да каже защо досега няма изкаран нито един пълен мандат на заеманите постове – като главен секретар на МВР, кмет на София, а ако се кандидатира за президент – и като министър-председател. „Бях най-дълго главен секретар на МВР, от който и да било друг. Напуснах поста си след 5 години работа, защото тройната коалиция ми назначи политическо ръководство, с което не можех да работя“, обясни Борисов. Той допълни, че е избиран на два пъти за кмет на София. „Станах премиер и от тогава София има - след 2 месеца - спортна зала; Южна дъга; Северна тангента; най-модерното метро; десетки хиляди подземни паркинги и гаражи; детски градини“, коментира министър-председателят. После се обърна към политическите си опоненти с думите:„Нека малко се засрамят”.


Костов обвини ГЕРБ, че насажда страх

Има страх сред всички партии, когато говорим за местните избори, заяви вчера лидерът на ДСБ Иван Костов в ефира на bTV. По думите му така се спира възможността за дебати около предстоящия вот. Костов беше категоричен, че този страх очевидно „е заразил" голям брой хора, защото навсякъде има забавяне за издигане на кандидатите. Според Костов компроматите в предстоящата изборна надпревара вече се разгарят с пълна сила.
„Борисов вижда, че ще изгуби президентските избори, ако не се втурне сам в надпреварата. От друга страна, ако се втурне, това означава, че няма да изпълни обещанията си“, коментира още Костов.

Станете почитател на Класа