Борисов очаква всяка партия да излъчи своя лидер за президент

 Нормално е всяка партия да излъчи своя лидер за президент. Това заяви вчера министър-председателят Бойко Борисов при освещаването на новата черква в „Св.Силуан Атонски“ в Гигинския манастир. Той изрази учудване от тези партии в опозиция, които имат редкия шанс да издигнат лидерите си за държавен глава и не го правят.
„Това е битка на лидери“, каза премиерът. Според него единствено ГЕРБ има оправдание да не изпрати своя партиен лидер на избори, защото е премиер. В този дух е бил и коментарът на Цветан Цветанов, че не е нормално партията да не обсъжда лидера си за президент. ГЕРБ има още две години мандат и затова разглежда повече варианти, заяви Борисов. Той определи длъжността "президент" като най-високата длъжност в държавата. Според него от ГЕРБ ще обявят своята кандидатура през месец август.
Започвам да чувам, че да станеш върховен главнокомандващ и държавен глава е бягство, сподели още Борисов и попита: "Нима Първанов е избягал навремето от БСП?" Според Борисов всеки човек, развиващ се в сферата на политиката, желае да стане президент. „Ако съм толкова ценен като премиер, не трябва да говорят за вот на недоверие и да признаят, че се справяме прекрасно“, каза още той.

Станете почитател на Класа