Управляващите отчетоха успехи, опозицията остро ги критикува

С приетите до момента закони доказахме, че последователно изпълняваме обещанията, които дадохме пред избирателите. Това посочи вчера председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев в декларация, прочетена от парламентарната трибуна. По традиция всяка нова сесия на Народното събрание започва с декларации на парламентарните групи. Вчера бе първото заседание на 41-вото Народно събрание след започналата на 22 април великденска ваканция.
Сред успехите на управляващите Велчев изтъкна изпълнението на всички технически критерии за членство в Шенген и призова всички български евродепутати да се обединят в усилията си за приемането ни. По думите му, „такава единна национална позиция ще ни е нужна и по пътя на реформите в съдебната сфера“.
Всеки народ очаква от управляващите по-добър живот и по-висок стандарт. Нашите цели не са подчинени на едни или други избори, нашите цели са дългосрочни, заключи председателят на ПГ на ГЕРБ.
Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров пък заяви, че в последните години у нас няма политическа идеология. Хората изнемогват, за това трябва да говорим тук, отбеляза Сидеров.
Според председателя на Коалиция за България Сергей Станишев, приоритетите, които са били изтъкнати от ПГ на ГЕРБ, изглеждат твърде откъснати от реалната икономическа ситуация в България. В декларацията на левицата се отбелязва, че все повече в България се очертават две реалности. Едната е виртуална, в която съществува правителството и управляващата партия, каза Станишев. Той упрекна правителството и управляващите, че увеличават дистанцията между България и средното ниво за ЕС, вместо да я намаляват.
Истината е, че икономическата криза не свършва в България, но още по-лошото е, че не се очертава да свърши. Нито парламентът, нито правителството имат ясен икономически план как да излезем от тази ситуация. Това заяви от трибуната лидерът на СДС и съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров. Той призова парламентът да очертае ясни приоритети за работата си оттук нататък.
Изборите са чак наесен, но едва ли някой има илюзията, че те няма да поставят своя отпечатък не само върху политическата риторика, но и върху политическите решения на правителството и на парламента, заяви Лютви Местан от името на ДПС. В прочетената от него декларация се изтъква, че идеята местният и президентският вот да бъдат спечелени на всяка цена е предпоставка за популистки увлечения, които да забавят отговорните решения.

Станете почитател на Класа