Цветанов: Бойко Борисов и още двама са кандидатите на ГЕРБ за президент

ГЕРБ има три варианта за издигане на кандидат за президент и един от тях е Бойко Борисов. Това каза вчера по TV7 министърът на вътрешните работи и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Той беше категоричен, че още няма политическо решение за това, кой ще е кандидатът на партията. Цветанов смята, че е нормално лидерът на една партия да е сред обсъжданите кандидатури. „Няма как да си фактор в политическия живот, ако лидерът ти не се обсъжда като кандидат“, заяви той. Вътрешният министър каза още, че ако се стигне до втори тур, не очаква партиите от Синята коалиция да подкрепят кандидата на ГЕРБ.
„Изпълнителната комисия на ГЕРБ не е обсъждала предложения за кандидат-президент на ГЕРБ, в предизборния щаб на партията обаче може да са постъпвали номинации за Бойко Борисов от местните ни структури“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и член на
Изпълнителната комисия на партията Красимир Велчев пред журналисти в парламента.
Той предположи, че номинацията на премиера е постъпила в предизборния щаб от общински и областни структури на партията.
„Освен номинациите, Изпълнителната комисия трябва да реши кадровите въпроси, ако някой от предложените за кандидат-президент трябва да напусне заеман ръководен пост“, каза Велчев.
„Коректното е Бойко Борисов да изпълни своите ангажименти, които е поел, след като стана министър-председател, и тогава да се бори за който си иска пост. Това едва ли ще повлияе върху неговото решение, но иначе това действие ми напомня бягство от тежестите на ролята на министър-председател“, заяви лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев.
Той каза, че ГЕРБ нямат достатъчно силни фигури, които да получат подкрепа. "Единствено господин Борисов има достатъчно симпатии от немалко българи. Той, разбира се, трябва внимателно да помисли какво ще се случи с неговата политическа съдба, ако загуби президентските избори“, беше категоричен лидерът на социалистите. Според Станишев, ако премиерът бъде избран за президент, тогава в ГЕРБ ще се „изпобият различните лобита“, което ще е край на партията.
„Единствената конкурентна кандидатура на ГЕРБ е тази на премиера Бойко Борисов. Всички останали не могат да печелят президентските избори“, заяви и съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров. Той беше категоричен, че ще има опит Борисов да е кандидат-президент, а друг от ГЕРБ да поеме премиерската функция. „При състоянието в държавата, тежката криза, която продължава, и множеството проблеми, мисля, че това много бързо ще се окаже тежко фиаско”, заяви Димитров.

Станете почитател на Класа