ГЕРБ печели в София още на първия тур

Има голяма вероятност местните избори в София да се решат още на първия тур. Това прогнозира вчера директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов. Според данните от проучване, направено сред 1012 граждани на София, ако днес има местни избори, 32,2 на сто от столичани биха подкрепили Йорданка Фандъкова от ГЕРБ, 17,3 % - Георги Кадиев от БСП, 7,4 % - Владимир Кисьов от Синята коалиция, 4,9 % - Стефан Софиянски от ССД, 2% - Владимир Каролев от НДСВ. Подкрепата за Фандъкова и Кадиев е по-висока, отколкото за политическите сили, които представляват, съответно с 5 и с 2 на сто.
Около 48 на сто от анкетираните столичани заявяват, че със сигурност ще гласуват на предстоящите президентски и местни избори, а 30,8 на сто смятат, че сегашният кмет трябва да бъде преизбран. От политическите фигури в общината столичани имат най-голямо доверие в кмета Йорданка Фандъкова - 43,8 на сто. Следват заместник-кметът Иван Сотиров - с 24,5 %, общинските съветници Владимир Кисьов - с 20,7 процента, Георги Кадиев - 19,7 на сто, Петър Москов - 17,2 на сто.
Има ръст на хората, които смятат, че Бойко Борисов трябва да е следващият президент. През март на това мнение са били 11,8% от столичани, а през април 12,5%. След Борисов се нареждат: Кристалина Георгиева с 6,2% ; Меглена Кунева - 2,5%; Сергей Станишев - 5%; Волен Сидеров - 3,7% ; Ивайло Калфин - 3,2%; Цветан Цветанов - 3%.

Станете почитател на Класа