ВМРО иска проверка на религиозните организации

ВМРО настоява за пълна проверка на дейността на всички религиозни организации в България и пререгистрацията им, както и за промяна в Закона за вероизповеданията със силно рестриктивен режим за регистрация на нови вероизповедания. Това обявиха вчера от ръководството на движението след протест пред молитвен дом на „Свидетели на Йехова“ в Люлин.
Демонстрацията протече мирно, охранявана от многобройни сили на полицията. Заместник-председателят на ВМРО и общински съветник в София Ангел Джамбазки заяви, че протестът не е предизвикан от вярванията на йеховистите, а от това, че те се възползват с търговска цел от чувствата на мнозина. Джамбазки бе категоричен, че това е протест срещу заробването на личността от страна на сектите, срещу търговската употреба на религиозните чувства и срещу посегателството над националната ни общност, което подобни секти извършват.
На 17 април 2011 г. петима души бяха ранени, а десет бяха задържани в Бургас след сблъсък между "Свидетели на Йехова" и членове на ВМРО-Бургас.

Станете почитател на Класа