Младежкото НДСВ номинира Кунева за президент

Младежката организация на НДСВ в София номинира Меглена Кунева за президент на България, съобщиха вчера от организацията. От партията обявиха решението си на деня, в който правителството на НДСВ подписа договора за присъединяването на страната ни към Европейския съюз – 25 април. В съобщение на младежите от НДСВ се казва, че България се е присъединила към съюза благодарение на усилията на много хора, но решаваща е била ролята на главния преговарящ – Меглена Кунева, която след това заемаше позицията министър по европейските въпроси на България. „Г-жа Кунева продължи да играе основна роля в европейското развитие на България и като комисар по правата на потребителите“, обявиха още жълтите. И добавиха, че за гордост на България 700 млн. европейци са я избрали за „Комисар на годината" и за „Европеец на годината". Представителите на младежкото НДСВ коментираха, че искат да ги управлява интелигентен, образован, успял, доказал се, уважаван, честен и добър човек - на първо място мислещ човек, а не амбициран политик.
От СДС заявиха, че днес ще определят на Национален изпълнителен съвет кой да е техният кандидат за „Дондуков“ 2. До момента три са номинациите, които сините са издигнали. Това са евродепутатът Надежда Нейнски, депутатът Ваньо Шарков и заместник-председателят на СДС от Северен Централен регион Румен Христов.
Според членове на НИС обаче този път номинациите не са били отдолу нагоре, а обратно, което щяло да предизвика известни сътресения в редиците на СДС.
Миналата седмица стана ясно, че преговорните екипи на СДС и ДСБ все още не са постигнали съгласие за издигане на общи кандидатури за кметските и президентски избори. Градският съвет на СДС даде срок на своите преговарящи до 29 април и предложи, ако не се намери консенсусна кандидатура, на 15 май да се проведат предварителни избори за общата номинация на Синята коалиция.


Намесиха Даниел Вълчев в партийно строителство

Сайтът Bnews съобщи вчера, че бившият министър на НДСВ Даниел Вълчев обмисля създаването на нова партия, към която е възможно да се присъедини и бившият еврокомисар на страната ни Меглена Кунева. Пред „Класа“ Вълчев опроверга твърдението, че се готви за създаването на партия. „В крайна сметка аз съм човек, който е доказал, че се изразява достатъчно ясно, и ако имам такова намерение, ще го оповестя“, обяви той.

Станете почитател на Класа