Цецка Цачева отрече да е номинирана за президент

Не е сериозно да ме питате дали ще се кандидатирам за президент, когато моето име е завъртяно само сред медиите и не е обсъждано по никакъв начин на ниво политическо ръководство на партията. Това каза вчера в интервю за телевизия bTV председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя изтъкна, че има достатъчно задължения като председател на парламента и личната й мотивация била да изпълни мандата си.
Отдавам най-голямо значение на контактите си с гражданите на България. Тази неделя и понеделник бях в Бургас, посетих три общини – Бургас, Созопол, Приморско, обясни Цачева. Друго предизвикателство за нея бил провеждащият се в момента конкурс за реконструкция на пленарната зала на парламента.
Въпреки че насрочването на местните избори е от компетентността на президента, а вотът за държавен глава се насрочва от Народното събрание, Цачева смята, че няма да се стигне до ситуация, в която двете институции да изберат различни дати.
Личен разговор не съм водила с господин Първанов, но имаме екипи, които водят комуникация, каза председателят на парламента. Цачева коментира и оценките, които депутатите от ГЕРБ дадоха на министрите. По думите й това вътрешно оценяване е резултат от факта, че ГЕРБ е един екип, било в парламентарната група, било в изпълнителната власт.

Станете почитател на Класа