Цецка Цачева критикува Уорлик за "двете съдебни системи"

Изказването на посланик Джеймс Уорлик, че в България има две съдебни системи - една за богати и влиятелни хора и друга за обикновени, е непремерено. Това каза вчера в Сливен председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Според нея това изказване най-вероятно било плод на „вътрешна емоция“.
Цачева бе категорична, че у нас няма две правораздавателни системи. „Много сме напреднали, много е направено по отношение на глава „Правосъдие“. Разбира се, има още какво да се желае. Има мониторингов доклад, който очакваме през юни. Все още има какво да се желае по отношение бързината на процеса, ефективността”, коментира Цачева. Тя допълни, че НС също се опитва да създаде подходяща законова база, за да работи съдебната система по-ефективно.


Йордан Лечков иска жена за президент

Политическите партии да последват европейските тенденции и да заложат на жени за предстоящите избори за президент. За това призова вчера кметът на Сливен Йордан Лечков след срещата си с Цецка Цачева. Той не коментира дали пред него председателката на НС е говорила за своя евентуална кандидатура за президент. Лечков и Цачева са обсъждали проблемите на децентрализацията и на съдебната власт.

Станете почитател на Класа