ГЕРБ иска изборите да се проведат на 23 октомври

Нормално е изборите да са на 23 октомври. Това заяви вчера по БНР Искра Фидосова, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ и председател на правната комисия в парламента. Тя обясни, че вотът ще трябва да се проведе между 22 октомври и 22 ноември 2011 г. Фидосова беше категорична, че е добре да бъде по-рано - на първата възможна дата.
Съпредседателката на ПГ на ГЕРБ коментира, че ЦИК ще бъде с мандат 5 години като постоянно действащ орган. Тя обясни, че след дебатите, които трябва да се проведат във вторник в парламента, президентът ще излезе с указ за назначаване на ЦИК.
„Красимира Медарова е предложението ни за председател на ЦИК, тя е съдия в Софийския апелативен съд. Смятам, че председателят на ЦИК не трябва да бъде с политическа окраска“, уточни Фидосова. Тя добави, че Медарова не е член на ГЕРБ, защото съдиите, полицаите и военните нямат право да бъдат членове на партии.
"Смятам, че ЦИК не бива да продължава да се заиграва политически, когато взема едни или други решения. Изборният кодекс трябва да се прилага еднакво спрямо всички. Присъствието на съдии в ЦИК ще гарантира това еднакво прилагане", подчерта Фидосова и допълни, че ако искаме да успеем и да имаме честни избори, важно е каква ще бъде атмосферата в ЦИК.
Електронният Търговски регистър не работел заради технически проблем
Има технически проблем в Търговския регистър. Има даже невъзможност да се влезе там дни наред. Това обясни вчера председателят на правната комисия в парламента Искра Фидосова. Тя каза още, че депутатите са решили, след като техническите неизправности бъдат отстранени, да се мисли за това, кой да получи достъп до базата данни. Фидосова заяви, че правната комисия работи с доста ускорени темпове. „В последните седмици разглеждахме голям доклад за второ четене за промени в НК. Толкова години не успя да се появи мнозинство, което да инкриминира жестокостта към животните, най-накрая постигнахме компромис“, похвали се тя.

Станете почитател на Класа