БСП и ДСБ били с общи забележки към кабинета

С ДСБ имаме реални общи критики по отношение на провала на антикризисната политика на правителството. България е държавата в ЕС, в която, вместо кризата да се смекчава, се задълбочава. Това заяви вчера лидерът на БСП Сергей Станишев след срещата си с млади лидери от Югоизточна Европа.
Според Станишев проблемите във всички сектори произтичат от начина на функциониране на правителството, от едноличния характер на режима, от хаотичността и от липсата на стратегия. „Първо най-добрата антикризисна мярка бяха арестите и година след като управляват, проумяха с огромно закъснение, че инфраструктурните проекти, публичните разходи са важна антикризисна мярка и най-реалната и най-ефективната, само че времето е пропуснато”, каза още Станишев.
Той посочи, че разговорите и консултациите за искания от левицата вот на недоверие към правителството продължават. „Така се разбрахме миналата седмица - всяка партия ще си направи допълнителен анализ по възможните теми, които обсъдихме вече, ние ще продължим разговорите с ДПС“, заяви Станишев.

Станете почитател на Класа