Лютви Местан: Нямам конфликт с Вежди Рашидов

Нямам никакъв личен конфликт с министър Вежди Рашидов. Това заяви вчера пред БНР зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан.
„Мисля, че вдигнах нивото на този спор до тежка политическа отговорност, която трябва да се поеме. Продължавам да държа на ангажимента си, че ако се докажат мои роднински връзки, аз излизам не само от 41-вото НС, а напускам и политиката. Ако не се докажат, искам симетрично мъжко поведение от страна на министър Вежди Рашидов“, каза още Местан.
Обявихме намерение за сезиране на съда в Страсбург още когато подадохме иск пред главния прокурор, след като ЦИК на основание на непризнати 18 хил. и неколкостотин гласа отне един мандат от ДПС. Това заявено политическо намерение на ДПС вече е изпълнено, каза Местан.
„Заведени са делата в Страсбург, като основната ни теза е, че с решението на ЦИК за промяна на изборния резултат на основание за обявяване на недействителността на тези гласове, се нарушава едно основно конституционно право - правото на избор", допълни той.
„Няма нищо, което да остане скрито. Искаме това дело да бъде абсолютно прозрачно", обяви заместник-председателят на ПГ на ДПС.

Станете почитател на Класа