Очакват ни порои, градушки и гръмотевици

София /КРОСС/ Днес времето ще бъде твърде неустойчиво. Нощните преваляванията и гръмотевици временно ще затихнат в сутрешните часове. Но по-късно явленията отново ще се активизират. Възможни са на места и градушки, както и поройни превалявания. В източните райони преваляванията и гръмотевиците ще бъдат по-слаби. Вятърът ще бъде предимно от изток, югоизток, но по-време на буря ще има резки промени по посока и скорост. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София 25°. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

В планините се очакват силни гръмотевични бури и интензивни превалявания. Най-високите части често ще са в облачния слой. Вятърът ще бъде до силен от южната четвърт, но с развитието на купестодъждовната облачност ще има и резки промени по скорост и посока. На 1200 м.н.в температурата ще достигне около 19°, на 2000 около 15°.

Само по Черноморието времето ще се задържи устойчиво. Ще бъде предимно слънчево, а вятърът до умерен от югоизток. Максимални температури 25-27°. Температурата на морската вода е 22-25°. Вълнението на морето 2-3 бала.

НИМХ


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа