ГЕРБ води убедително в Габрово

Габрово /КРОСС/ Кандидатът на ГЕРБ Николай Сираков води убедително засега в изборите за кмет на Габрово. При преброяването на 35 от 125-те избирателни протокола той има 59,87% от гласовете. Втори е кандидътът на БСП Николай Григоров с 15, 85%, научи Информационна агенция КРОСС.


Припомняме, че има над десет жалби подадени в Общинската избирателна комисия /ОИК/. Получени са два сигнала за купуване на гласове. Единият сигнал е от РЗС срещу ГЕРБ и е изпратен в прокуратурата от ОИК - Габрово. В него са визирани конкретни автомобили и избирателни пунктове. Другият сигнал се е оказал неоснователен.

Информационна агенция КРОСС припомня, че кандидатите за кметския пост са седем. Кандидат на ГЕРБ е Николай Сираков. Синята коалиция предлага за поста журналистката Ива Николова, БСП - Николай Григоров. ПП "Ред, законност справедливост" издигат доц. Пенчо Пенчев. Кандидатът на "Атака" за кмет на Габрово е Ради Стоянов, Боян Савянов е издигнат от Българска социалдемокрация, а кандидат на НДСВ е Николина Карабелова.

/АС/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа