Христо Бисеров прие призовката си от съда

Христо Бисеров е приел днес призовката си от Софийския градски съд, съобщава Би Ти Ви. Призовката обаче не е по делото свързано със самия Бисеров, а по делото срещу Октай Енимехмедов. По разпореждане на съда МВР е предало призовката на бившия зам.-председател на НС в офиса на адвоката му. Според документа на 17 януари Бисеров трябва да се яви в съда по делото на Октай Енимехмедов за нападението срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган.
Заради неявяването на Христо Бисеров като свидетел в съдебна зала, той беше обявен за издирване.
Преди дни МВР започна издирване на Бисеров, като снимка с неговото лице беше разлепена във всички полицейски управления в страната.
"Разпращането им е било наредено, след като вчера сутринта дългоочакваната призовка от Софийски градски съд пристигна в министерството", съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на 28 декември.
"На 27 декември е постъпило постановление за установяване на адреса и местонахождението на г-н Бисеров с цел връчването на призовка за явяване по наказателно дело", обяснява Лазаров.
Той допълни, че са предприети всички мерки за бързото откриване на бившия депутат.
На 17 декември пък съдът обяви за общодържавно издирване Бисеров, но само за да установи адреса му, за да го призове като свидетел по делото срещу Енимехмедов.

Станете почитател на Класа