ДКЕВР започва проверка на ЕРП-та

В ДКЕВР се сформират екипи, които ще започнат одит на трите електроразпределителни дружества, както и на топлофикациите. Очаква се той да започне на 3-ти януари и да продължи 4 месеца, обяви Боян Боев.
На 2-ри и 3-ти, които са работни дни, трябва да имаме вече окончателните екипи, които най-вероятно тогава ще обявим. Нашата идея е да са абсолютно изчерпателни, ако се налага. Принципно сме си задали един срок от около четири месеца, ако се налага този срок ще бъде удължен, стига да успеем да анализираме изцяло информацията, която ще получим. Сигурен съм, че е достатъчно голяма и затова екипите няма да са от пет човека, а ще са много повече, посочи Боев.
Той не коментира възраженията на електроразпределителните дружества срещу третото поредно понижение на цената на тока в рамките на 10 месеца.
Това е становище - всеки може да дава своите становища. Нашето становище е изразено в нашия доклад, който е представен на сайта. За бита се предлага намаление с 1% на дневната електроенергия и с 10% на нощната, а за малкия бизнес - с 1,5 на сто. Окончателното решение за промяната на цените на тока ще бъде взето на закрито заседание на Държавния енергиен регулатор на 30-и декември, съобщи БНР. 

Станете почитател на Класа