«От тях ще остане само мокро петно“: Медведев за желанието на Естония да нанесе превантивен удар по РФ

«От тях ще остане само мокро петно“: Медведев за желанието на Естония да нанесе превантивен удар по РФ
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    30.09.2024
  • Share:

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев прекара един от работните си дни на военния полигон Капустин Яр в Астраханска област на РФ. Политикът се запозна с работата на средствата за откриване и унищожаване на БЛА, включително най-новите разработки.

 

 

 

По време на разговора си с пресата Дмитрий Медведев по обичайния си рязък начин коментира публично изразеното желание на Естония да нанесе превантивен удар по Русия.

«В случай на използване на тактически ядрени оръжия от Русия по отношение на отделни държави, които си позволяват подобни изявления, от тях просто ще остане само мокро петно. Да, член 5 от Вашингтонския договор (чл. 5 от Устава на НАТО, бел. ред.) може да сработи, но тази държава вече няма да я има», предупреди Талин заместник-председателят на руския Съвет за сигурност.

Припомняме, че по-рано началникът на Генералния щаб на силите за отбрана на Естония генерал-майор Вахур Карус заяви, че републиката е готова да нанесе удар по Русия, уж за защита на НАТО. Високопоставеният естонски офицер заяви, че разчита Финландия да подкрепи тази инициатива.

К.К

Станете почитател на Класа