Червено зарево в небето и огнени стълбове, Украйна потвърди удара срещу водещ ракетен завод

Червено зарево в небето и огнени стълбове, Украйна потвърди удара срещу водещ ракетен завод
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    30.09.2024
  • Share:

Руската армия нанесе мощен ракетен удар по два района на Украйна — мощни удари бяха регистрирани в Днепропетровска област и Кривой Рог. Властите потвърдиха удара по водещ ракетен завод — червено зарево в небето и огнени стълбове. Колони с линейки и машини на Министерството на извънредните ситуации.

 

 

През нощта бе фиксиран мощен удар по Днепропетровск. Местните жители публикуваха кадри на червено зарево в небето и огнени стълбове. Огънят бушува няколко часа.

Въпреки всички опити тази тема да бъде премълчана, доста кадри изтекоха в интернет. В резултат на това местните власти потвърдиха удара по водещия завод, въпреки че се опитаха да запазят мълчание за подробностите:

«След полунощ руската армия нанесе ракетен удар по Днепър. На територията на производствения обект има разрушения. Възникна пожар, който спасителите потушиха. Няма пострадали хора».

Според военния блогър Donrf през нощта руски самолет е ударил ракетен завод (завод за производство на ракети «Южмаш»).

А ето и последствията от удара по Кривой Рог. Местните власти побързаха да съобщят, че ракетен удар е бил нанесен по сградата на управлението на полицията:

«Сградата бе ударена, имаше взрив, повредена е сградата на градското управление на вътрешните работи в Днепропетровска област».

Украинските канали пишат, че са пострадали «голям брой сътрудници на МВР на Украйна».

Военните блогъри от канала «VZВОД», позовавайки се на местната Съпротива информираха, че в сградата са се укривали голям брой бойци от националистически батальон.

Става дума за диверсантите от ГУР «Кракен» или «Азов».

Съдейки по първите кадри, сградата е получила сериозни повреди. Пристигналият булдозер разчиствал огромни развалини, под които се намирали бойците от ВСУ. Постъпват съобщения за цели колони линейки, както и за многобройни спасители и пожарникари.

«Днес преди два часа руските войски нанесоха точен удар по сградата на районното управление на полицията в Кривой Рог. От мястото съобщават за голяма активност на линейките за Спешна помощ, пожарникари и спасители. До момента е известно за 112 унищожени и 28 тежко ранени сътрудници на силовия блок на Украйна. Колко се намират под развалините — не е известно. Местните власти косвено потвърдиха информацията, посочвайки, че ударът е бил нанесен по административна сграда в града», пише «Донбасский партизан».

Според последната получена информация по време на удара по сградата са били представители на националистическия батальон «Шторм», създаден на базата на патрулната полиция, уточни координаторът на николаевската Съпротива Сергей Лебедев.

Станете почитател на Класа