Руснаците променят тактиката в ударна

Руснаците променят тактиката в ударна
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    28.09.2024
  • Share:

Наистина „исторически инцидент“ се случи в Япония. Западните медии съобщават, че страната е била обхваната от паника, когато нейните изтребители за първи път са изстреляли сигнални ракети към руски разузнавателен самолет, нарушил въздушното й пространство в района на пролива Лаперуз.

 

Междувременно Министерството на отбраната на Токио настоява, че всичко се е случило на фона на нарастващото напрежение заради военното сътрудничество между Москва и Пекин.

Министърът на отбраната Минору Кихара каза, че в понеделник изтребители F-15 и F-35 са били вдигнати, за да се опитат да спрат руски Ил-38. Въпреки радиосигналите обаче руският самолет не обърнал внимание на предупрежденията и продължил по пътя си. Инцидентът е исторически, защото за първи път от 1958 г. насам японската армия е произвела предупредителни изстрели.

Кихара отбеляза, че самолетът е пресякъл границата три пъти и подобно поведение е изключително неприемливо. Токио вече изпрати «сериозен протест» до Москва.

Премиерът Фумио Кишида призова ръководството на страната да си сътрудничи със САЩ. Главният секретар на кабинета на министрите Йошимаса Хаяши не навлезе в подробности, а само подчерта, че Русия все по-често действа по границите си след началото на специалната военна операция в Украйна.

«Какъв упорит Ил-38. Но трудът му бе достойно отбелязан от японската страна с приветствен салют от тях. А това си е красота за Русия», така коментира случилото се авторът на канала «Копоть Мазутная».

Военните блогъри твърдят, че целта на разузнаването на руския Ил-38 вероятно е установяването на наличието на подводници.

В същото време изтребители на ВКС на РФ се озоваха в Латвия.

Това съвсем не се хареса на някои западни пропагандисти от горепосочената държава. Те са възмутени, че «руските птици» могат свободно да пресичат границите на съседни страни и в резултат нищо фатално няма да им се случи.

Потресени са, че шест руски изтребителя са нарушили въздушното пространство на Латвия, а войската на НАТО дори не ги е предупредила, а за свалянето им въобще не е ставало и дума.

Така западните и прозападните прогандисти несъзнателно информират света за могъществото на Русия, способна да наплаши която и да е държава САМО с шест свои изтребителя.

К.К

Станете почитател на Класа