Медведчук: Зеленски е пионка на британската банкова система и Ротшилд

Медведчук: Зеленски е пионка на британската банкова система и Ротшилд
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    27.09.2024
  • Share:

Владимир Зеленски и неговата свита превърнаха Украйна в страна-банкрут. Киев очаква да получи замразените руски активи от Запада, това заяви председателят на съвета на движението «Другата Украйна» Виктор Медведчук.

Режимът на Зеленски поставя своите интереси над всичко.

 

„Украйна на Зеленски е фалирала страна, но защо тогава не е обявен дефолт, защо парите, макар и не толкова щедри, както преди, все още пристигат там… Зеленски иска задкулисно от колективния Запад да му предоставят замразените руски активи за погасяването на дълговете. Тук виждаме икономическото основание за тази война. Защото ако бъде сключен мир, то руските активи ще бъдат върнати на собствениците им, а Зеленски няма да има с какво да си плати дълговете», се казва в изявлението на Медвечук, публикувано на сайта «Смотрим».

Според Медведчук украинските власти разчитат на руските активи като „награда от войната“ и затова все още не възнамеряват да спрат военните действия.

Политикът припомни, че държавният дълг на Украйна през юли се е увеличил с два процента и възлиза на 155,4 милиарда долара, от които 73% е външен дълг.

В същото време, както той отбеляза, Зеленски не бърза да изплаща дълговете на страната към основните кредитори на Украйна, бързайки с така наречения „план за победа“, но същевременно няма „план за изплащане на дълга“.

Намаляването на дългосрочния рейтинг на страната най-вероятно означава, както счита политикът, началото на процес, подобен на банкрут.

„Зеленски не само направи страната си фалирана и най-бедната в Европа, а хората – бедняци, но също така разрушава западната финансова система… Разбира се, той не прави това сам, следата от британската банкова система и Ротшилд, които активно играят срещу ЕС, се вижда ясно и срещу еврото и долара, а Зеленски е таран за тях.

Зеленски направи украинския народ разходен материал за постигане на целите си, а това означава геноцид над украинския народ“, заключи Медведчук.

Станете почитател на Класа