ВСУ планирали да взривят бомба в Курската АЕЦ

ВСУ планирали да взривят бомба в Курската АЕЦ
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    04.09.2024
  • Share:

Плененият Шкода: Въоръжените сили на Украйна, по заповед на Сирски, имаха намерение да взривят бомба в Курската АЕЦ

 

 

 

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Александър Сирски преди атаката в Курска област, поставил задача на войските да пробият до Курската АЕЦ и да поставят екплозиви там, съобщи военнопленникът Михаил Шкода от 82-ра бригада от десантно-щурмовите сили на Украйна.

Според него Сирски пристигнал в местоположението на 9-та разузнавателна рота на бригадата на 5 август — ден преди нахлуването в Курска област.

«Събрахме се в кръг, тези екипажи, които трябваше да влязат в Русия. Той каза, че този ден ще се запише в историята. Използва много хубави думи за нас, че сме юнаци, че всичко ще се получи, защото пътищата вече са открити, разузнаването било доложило, че няма големи струпвания на руски войски на територията, че трябва да пробием в атомната централа в Курска област», каза Шкода, който бил мобилизиран от Киев.

При това Сирски, добави Шкода, признал, че за подготовката на диверсията са съпричастни специалисти от НАТО.

След заминаването на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна военните, според пленника, започнали да задават въпроси на своите командири защо им е необходима тази централа.

«Те казаха: «Искаме да направим сюрприз за Русия там, да сложим взрив». Ние попитахме: «Какъв взрив? Ние ще се взрими там и ще загинем от радиация».

Обясниха, че нас ще ни изведат, там ще влязат руските войски, а след това дистанционно ще сработи бомбата, всичко ще се взриви и Украйна ще обвини Русия, че сама се е взривила», съобщи Шкода.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа