«Ситуацията е катастрофална»: В Германия забиха тревога

«Ситуацията е катастрофална»: В Германия забиха тревога
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    02.09.2024
  • Share:

Welt: Ситуацията за Въоръжените сили на Украйна в източната част на страната стана много тежка

 

Ситуацията за украинските въоръжени сили в източната част на страната е много тежка, това заяви журналистът Кристоф Ванер в репортаж за немския телевизионен канал Welt.

„Там се води битка, ситуацията за Украйна е много тежка, особено в Донецка област, в направление Красноармейск“, каза той.

Според него ситуацията в тази част на фронта е напрегната за украинците поради настъплението на руските подразделения.

Той добави, че украинските въоръжени сили се налага да се евакуират от важни позиции на украинската отбранителна линия.

Руското министерство на отбраната съобщи за освобождаването на село Новожеланое в Красноармейско направление (украинското име на Красноармейск е Покровск) в ДНР.

В съобщението се отбелязва и освобождаването на стратегически важното селище Константиновка. Това ще позволи да се прекъсне маршрутът към Угледар, по който се снабдява разположената там групировка на украинските въоръжени сили, както и да се заобиколи противникът, а градът да се обгради.

По-рано съобщихме информация на Bild: Целият централен сектор на Донецкия фронт на ВСУ е под заплаха от рухване

Наблюдателят Юлиан Рьопке пише:

„След като загуби Калиново и Мемрик, украинската армия беше принудена да отстъпи на още 8 квадратни километра около Карловка, където няколко месеца оказваше упорита съпротива на руснаците. Сега целият централен участък на донецката фронтова линия е в опасност от разрушаване заради настъплението на руските войски на север и юг и, следователно, флангови удари по украинските подразделения в центъра».

ПП

Станете почитател на Класа