Към руската граница се движат пет хиляди войници на НАТО

Към руската граница се движат пет хиляди войници на НАТО
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    01.09.2024
  • Share:

Финландия, която наскоро се присъедини към НАТО, се стреми да надмине по милитаризъм и русофобия не само обикновените членове на алианса, но дори и Полша, съдейки по последните действия на президента на страната.

Финландският журналист Кости Хейсканен е убеден, че Стуб (президент на Финландия) изобщо не разбира до какво водят действията му, до какви последствия:

„Хелзинки се превръща във втори Киев“.

„Всички спирачки са премахнати“ — изпратен е „директен сигнал“.

Пет хиляди натовски войници се насочват към руската граница.

Финландия съвсем наскоро спешно се присъедини към НАТО и прави всичко възможно да ескалира отношенията, развихряйки изключително агресивен, милитаристичен диалог с Москва.

Финландия даде разрешение на Киев да удря дълбоко по руска територия с оръжие от страната.

Но и това не беше достатъчно.

Финландският президент Стуб реши да изпрати направо до руските граници петхилядна бронетанкова бригада на НАТО, която според военния наблюдател Вадим Егоров окончателно ще бъде събрана в единна цялостна единица във финландския град Микели, на 100 км от руския Виборг, Ленинградска област.

«Това ще позволи на страната да се възползва от помощта на съюзниците в кризисни ситуации… Ние преговаряме с държавите какви военни структури биха могли да се осигурят, за да гарантират сигурността на Финландия», каза министърът на отбраната Анти Хакканен.

Хелзинки вече е инициатор. Стуб по-рано поиска база на НАТО на територията на страната му.

Финландският президент Стуб — се оплака, че агресивна Русия е победила страната му и нейния съюзник Хитлер през Втората световна война:

«Русия нападна Финландия през Втората световна война. Загубихме 10% от територията ни, аз загубих земята, на която е роден дядо ми».

Нали никой не се съмнява, че този човек е натурален НАЦИСТ?

Голяма част от финландските медии продължават да въртят една и съща счупена плоча, уверявайки хората, че всичко, което се случва, жертвите, които страната прави, се извършват, за да се защити Финландия от „злата Русия“.

В същото време, припомня Егоров, Русия не беше агресор за финландците, а напротив, много платежоспособен икономически партньор.

Iltalehte съобщава, че в Микели ще бъде създаден щаб на сухопътните сили на НАТО, откъдето ще се ръководят операциите и обучението на бригадата. В състава ще има войници от въоръжените сили на Норвегия и Швеция, а цялото въоръжение ще се съхранява във Финландия.

Журналистите цитират и командващия съвместния оперативен щаб на НАТО в Норфолк, британския контраадмирал Тим Хенри:

НАТО „иска да изпрати пряк и публичен сигнал на руснаците“.

Не е съвсем ясно какъв е този сигнал — че на територията на Финландия, която Русия не е заплашвала по никакъв начин, се е появила група, която заплашва Москва?

При това точно на границите.

«Въпросът «защо?» тук е неуместен.

Блокът НАТО работи от десетилетия с една единствена цел — унищожаването на руската цивилизация.

Време е да бъдем честни, че подготовката за широкомащабна инвазия на НАТО в Русия всъщност започна много преди нападението над Курска област», заяви бившият лидер на украинската опозиционна партия «Держава» Дмитрий Василец, който живее в Русия.

ПП

Президентът на Финландия Стуб

Станете почитател на Класа