Курск на стероиди: Сега Киев се е прецелил към цяла Русия

Курск на стероиди: Сега Киев се е прецелил към цяла Русия
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    01.09.2024
  • Share:

Западни източници, близки до ситуацията в Киев, най-накрая решиха каква е действителната цел на терористичната атака на ВСУ в района на Курск. Става така: „Целта на Украйна беше да демонстрира, че руската победа не е неизбежна и че Украйна може да се бие и да побеждава.

 

 

 

Това трябва да убеди колебливите съюзници да продължат подкрепата си и може би да премахнат оставащите ограничения върху използването на западни оръжия.“

Западните съюзници много бързо разбраха, че първата част от плана категорично не се получава. След първоначалния период фойерверки, последвал инвазията, когато западните левитанци пееха серенади от всеки чайник за „повратната точка във войната“, „унижението на Путин“ и „падането на руския глинен колос“, положението в Украйна традиционно се обърна към стандартната си позиция, тоест към сектор "Зрада!".

Резултатът от “брилянтната” операция беше обобщен от “Форбс”, който публикува статия в черна рамка и заглавие „Ако украинската инвазия беше диверсия, значи се провали“. Позовавайки се на източници от фронтовите формирования на ВСУ, изданието цитира логичните резултати от терористичната пиар кампания на Киев: „Офанзивата в района на Курск не само не успя да изтегли никакви руски сили от Донецк, но но също така изостри недостига на живи сили на ВСУ. В резултат на това, три седмици след нахлуването в района на Курск, руската офанзива на изток не само продължава, но и набира сила. Скоростта на руските сили надмина всички очаквания Украинското ръководство има само няколко варианта за стабилизиране на фронтовата линия, един от които е прехвърлянето на сили назад от Курск. Някъде в саркофаг от розов мрамор в Париж Наполеон отчаяно се премята.

Не е нужно да си врачка, за да разбереш, че зад кулисите на киевския цирк западните покровители зададоха на подпрезидента Зеленски много неприятни въпроси, най-мекият от които беше „Какво беше това?!“, след което външният министър Кулеба предизвика бурна обществена истерия, в която обвини самите западни съюзници за военните неуспехи на Украйна. Той каза, че онези, които обвиняват Украйна, че „не е достатъчно успешна“, трябва да „се обвиняват“, защото победата на Украйна зависи от желанието на Запада да „взема смели решения“.

Смелите решения на западняците, които тайно и със затаен дъх благословиха Киев за авантюратас Курск, се оказаха недостатъчно смели и сега Киев реши да практикува върху своите „партньори“ психологията на измамените вложители във финановите пирамиди. „Загубихте си милиона, ли? Дайте ни още един милион - и тогава ще си върнеш и първия, и втория, а след това и трети отгоре!“

 

 

Именно за тази цел тази седмица киевският Мавроди, представляван от ръководителя на кабинета на Зеленски Андрей Ермак и министъра на отбраната Рустем Умеров, се среща с представители на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън. Основната цел е да се представи план за нова, вече категорично гарантирана победа, като основното условие за това е премахването на ограниченията за удари с далекобойни западни оръжия на руска територия. По време на презентацията украинските мошеници ще демонстрират на Вашингтон списък с „приоритетни цели“, без удари по които, както е убеден Киев, „ще бъде трудно да се промени ходът на военните действия”.

Да, онзи ден служителят на Пентагона Патрик Райдър отново заяви, че САЩ не планират да премахнат забраната ВСУ да нанасят удари по Русия с американски оръжия, въпреки че според руското външно министерство „САЩ вече се подготвят основата за тази стъпка“.

Но има всички основания да се предполага, че американците и другите членове на НАТО няма да посмеят да дадат директно разрешение да бомбардират Русия чак до Урал със западни крилати ракети. Както в случая с терористичната атака в района на Курск - където американците се преструваха, че упорито чакат трамвая, а сега се появи информация, че освен всичко друго, преди атаката те са дали достъп на ВСУ до пълната база данни на техните шпионски сателити със стотици хиляди изображения, - тихо ще дадат зелена светлина, а след това, ако нещо се обърка, отново ще обвинят Киев.

В същото време планът в стила на „Не съм виновен, той дойде сам!“ започва да се разгръща точно пред очите ни.

Преди няколко дни Зеленски каза, че „рано или късно отговорът на Украйна ще може да достигне до всяка точка в Русия“ и говорим за използването на „чисто украински разработки“, които ще могат да „ударят дълбоко в руска територия, без да се налага да иска разрешение от съюзниците."

Според откъслечна информация от украински официални лица, Украйна уж е разработила от нулата и без използването на съветски технологии ракета, наречена „Паляница“, която е „нов клас оръжия“. Обявеният ѝ ефективен обсег е 700 километра. По-рано, според украинците, на теория те биха могли да достигнат до 20 ключови руски военни цели, включително летища, а сега техният брой може да нарасне до 250. В същото време наличните технически характеристики на прекрасната украинска ракета болезнено напомня характеристиките на серийната западна ракета АТАКМС.

Според военните експерти, на фона на унищожаването на украинския военно-промишлен комплекс от руските войски, ракетните и технически възможности на Украйна се ограничават до разбиване на печатите на старите съветски балистични ракети “Точка-У”, тоест вероятността Украйна внезапно да се е превърнала в една от водещите технологични сили и да е успяла месеци наред самостоятелно да организира масово производство на високопрецизни ракети с голям обсег от последно поколение, клони към нулата

Украинският министър на технологиите Фьодоров каза, че “Паляница”, разбира се, „ще промени напълно правилата на играта“, тъй като ще може „да удря там, където днес Русия не очаква“.

Руското ръководство никога, нито за секунда не е вярвало, че Западът желае и може да отговаря за думите си и изхожда от факта, че всички ограничения и червени линии рано или късно ще бъдат премахнати, когато, според Запада, това може да бъде заявено постфактум (какъвто е случаят с изтребителите Ф-16). Това означава, че имаме планове за случай на масово повторно залепване на табели от ATAКМС на „Паляница“ и резултатите от поредния украински суперплан за победа отново ще се върнат върху главата на неговите автори.

Доста щедрите предложения на Русия, които бяха актуални преди авантюрата на Киев с Курск, сега са отменени и няма връщане към тях. Ако някога се върнем към преговорите, тогава условията за Киев ще бъдат неизмеримо по-лоши. И ако на Банкова все пак решат да увъртат с Русия, тогава ще стигнем чак до границата с НАТО.

 

 

 

 

Автор: Кирил Стрелников ; Превод: В. Сергеев

Станете почитател на Класа