Павел Данилин: "Ню Йорк Таймс" се обърна срещу Байдън и подкрепата му за Украйна

Павел Данилин: "Ню Йорк Таймс" се обърна срещу Байдън и подкрепата му за Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.07.2024
  • Share:

Появата на статия в американските средства за масова информация за зверствата срещу руски военнопленници в Украйна, извършени от подразделение на чуждестранни наемници, сред които има и американски граждани, може да показва недоволството на консервативното общество в САЩ от въвличането им в конфликт с Руската федерация. Това мнение изрази Павел Данилин, директор на Центъра за политически анализи, в интервю за "Известия".

Германски медик пред "Ню Йорк Таймс": Бойци от американски отряд в Украйна застреляха ранен руски военнопленник, търсещ медицинска помощ

Той обърна внимание на факта, че именно "Ню Йорк Таймс" публикува информация от лаптопа на президентския син Хънтър Байдън, която потвърждава, че той използва политическото си влияние в чуждестранните бизнес отношения.

Според експерта не бива да се изненадваме от публикуването на статията за зверствата на наемниците, участващи в конфликта на страната на въоръжените сили на Украйна. Въпреки това, отбеляза той, самият факт на публикуване на материал, в който открито се посочва, че в убийствата са замесени американски войници, е допълнителен аргумент за членовете на американското консервативно общество срещу настоящия президент на САЩ и неговата политика спрямо Украйна.

"Очевидно е, че консерваторите хвърлят тази вина директно върху Байдън. И по този начин те искат да покажат недоволството си от Байдън и неговата некомпетентност", смята Данилин.

"Ню Йорк Таймс" публикува статия, в която се цитират свидетелства на Каспар Грос, германски медик от международното доброволческо подразделение "Избраната рота" (The Chosen company). Той разказва пред изданието, че е видял как член на подразделението хвърля граната по руски военнопленник.

Разказът за други подобни епизоди е подкрепен от негови записки от онова време, видеозаписи и текстови съобщения, разменени между членовете на подразделението. В материала се казва, че наличието дори на един такъв видеозапис във Въоръжените сили (ВС) на САЩ би било причина за незабавно разследване. В Украйна обаче военните престъпления на групировката остават ненаказани.

На 28 март говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва е наясно с изтезанията на руски военнослужещи от страна на украинската армия и затова в доклада на ООН по този въпрос няма нищо ново.

 

 

 

Източник: iz.ru

Станете почитател на Класа