„Опитите на САЩ да подкопаят конституционния ред на Русия са обречени на провал“

„Опитите на САЩ да подкопаят конституционния ред на Русия са обречени на провал“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    01.11.2023
  • Share:

Опитите на САЩ да подкопаят конституционния ред на Русия, както и нейното междуетническо и междурелигиозно съгласие са обречени на провал, заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов.
„Смятаме жлъчната реакция на администрацията и местните медии на инцидентите в Махачкала като нищо друго освен опит за подкопаване на етно-конфесионалното единство на Руската федерация. Тук очевидно са били разочаровани, че руските правоприлагащи органи са успели в неутрализиране на рисковете от дестабилизация, вдъхновена отвън", каза той, коментирайки събитията в Дагестан.
„Време е Вашингтон да си среже зъбите: всякакви опити, насочени към подкопаване на конституционния ред в нашата страна, както и на междуетническата и междурелигиозната хармония, с която Русия се слави от векове, са обречени на провал. Местните така наречени стратези би било добре да бъдат загрижени за безопасността на собствените си граждани, които, наред с други неща, страдат от епидемия от насилие с оръжие в Съединените щати, включително мотивирана от расова омраза. " отбеляза посланикът
По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че безредиците в Дагестан са били подклаждани чрез социалните мрежи от западното разузнаване. Той добави, че режимът в Киев, ръководен от своите западни ръководители, се опитва да разпали погроми в Русия.
Няколкостотин души се събраха на летището в Махачкала в Дагестанския регион на Русия вечерта на 29 октомври, за да протестират срещу палестинско-израелския конфликт. Те нахлуха в сградата и зоната за кацане на летището. Правителството на Дагестан съобщи, че ситуацията е под контрол и правоприлагащите органи работят на мястото. Беше създаден център за управление на кризи, ръководен от ръководителя на републиката Сергей Меликов. Меликов заклейми действията на протестиращите като грубо нарушение на закона и предупреди за съответните последствия.
Източник: ТАСС, превод: Ш.Меламед

Станете почитател на Класа