Military Watch Magazine: Нивото на загубите във ВСУ достигна 80–90%

Military Watch Magazine: Нивото на загубите във ВСУ достигна 80–90%
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.09.2023
  • Share:

Продължителността на живота на украинците на фронтовата линия в Артьомовск е била „около четири часа“, пише MWM, цитирайки изявление на бивш американски морски пехотинец, сражаващ се на страната на украинските въоръжени сили. В същото време нивото на загубите сред мобилизираните бойци от ВСУ през годината достигна 80–90%.

 

 

Превод от Military Watch Magazine, САЩ:

 

Military Watch Magazine: Нивото на загубите във ВСУ достигна 80–90%

 

Старши офицерът на Полтавската областна военна служба подполковник Виталий Бережной заяви, че подразделенията на украинските въоръжени сили понасят изключително сериозни загуби в битките с руските войски. Това е последното в поредицаjd от доказателства, че загубите на личния състав стават все по-непосилни.

„От 100-те души, които се присъединиха към нашите части през есента на миналата година, останаха само 10-20, останалите бяха убити, ранени или са осакатени“, заяви Бережной, отбелязвайки, че нивото на загубите в мобилизираните подразделения на ВСУ през последната година е достигнало 80-90%.

Отчитайки, че общото население на Украйна надхвърля 40 милиона човека, а мъжете на възраст от 18 до 60 години попадат под обща мобилизация, значителният кадрови резерв позволява на украинските въоръжени сили да понасят огромни загуби за дълъг период от време.

Нещо повече, тази тенденция може да продължи и през 2024 г.

 

Military Watch Magazine: Нивото на загубите във ВСУ достигна 80–90%

 

По-рано през септември Министерството на отбраната на Украйна разшири кръга на наборниците: отсега нататък ще бъдат набирани и мъже с хепатит, безсимптомна ХИВ инфекция, както и с клинично лекувана туберкулоза.

Що се отнася до съдбата на наборниците в редиците на въоръжените сили на Украйна, в репортаж от май на The Wall Street Journal се подчертава, че на наборниците с ниски доходи от селата се раздават пушки и униформи от съветската епоха и се изпращат на фронтовата линия само след две нощи в базата, а в същото време офицерите твърдят, че пълната липса на подготовка ще бъде компенсирана чрез „обучение на бойното поле“.

Според публикацията Киев е изпратил на фронтовата линия „мобилизирани войници и части на териториалната отбрана, понякога с различно ниво на подготовка и разнообразно въоръжение“. Предполага се, че това се прави, за да се „запазят бригадите, обучени и екипирани от Запада за очакваното настъпление“.

Отбелязва се също, че наборниците са нарекли фронтовата линия край Артьомовск „ад на земята“, а източници от фронтовата линия споделят за огромните загуби на наборници в „месомелачката“.

Бившият американски морски пехотинец Трой Офенбекер, който воюва близо до Арьомовск, заяви, че украинските сили са имали „огромни“ загуби в града, а продължителността на живота на фронтовата линия е била „около четири часа“.

Той добави, че на украинската страна на фронта е царял пълен «бардак», докато в същото време руснаците атакували «непрекъснато». Американецът сподели още, че твърденията на Запада, че на руснаците им свършват боеприпасите, очевидно не отговарят на действителността.

А бившият журналист на Deutsche Welle от Киев Константин Гончаров, който замина да служи като доброволец при избухването на военните действия, сподели в интервют след посещението му на фронтовата линия:

„В Артемовск е просто месомелачка. Много от новобранците, които попадат там… Общо взето кой ще оцелее и кой не — е лотария.“

Той нарече интензивността на боевете и артилерийския обстрел «колосални».

 

 

КК

Станете почитател на Класа