След протоколите на Фед биткойнът достигна най-ниското си ниво от близо два месеца

След протоколите на Фед биткойнът достигна най-ниското си ниво от близо два месеца
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.08.2023
  • Share:

„Макар че инфлацията сама по себе си може да бъде аргумент за растеж на криптоактивите, с нея идват и други аспекти като намаляване на апетита към риск на инвеститорите, опасяващи се от рецесия, и избягване на по-рискови активи като биткойна“, коментира Силвия Яблонски, главен инвестиционен ръководител на Defiance ETFs.

90-дневната волатилност на биткойна и на етера намаля до многогодишно дъно от съответно 35% и 37% тази седмица, сочат данни на Kaiko.

 

 

Биткойнът спада до почти двумесечно дъно. Графика: Bloomberg LP

Биткойнът спада до почти двумесечно дъно. Графика: Bloomberg LP

 

Редица водещи криптоактиви по пазарна капитализация, включително BNB на Binance, XPR на Ripple, солана и полигон, отбелязаха спад от над 3% в четвъртък. Етерът отписа 4% от стойността си.

„По-рано имаше оптимизъм, че разрешение за Grayscale Bitcoin ETF може да дойде тази седмица, но тя мина без нищо да се случи“, коментира Шилиан Тан, главен инвестиционен директор в компанията за криптоинвестиции LedgerPrime. „Освен това традиционните пазари са слаби цяла седмица, като S&P 500 се понижава, а технологичните акции преживяват разпродажби, доходността по 10-годишните облигации нараства, а доларът засилва позиции. Всичко това наред със слабите данни за кредитирането и икономиката в Китай са негативи за рисковите активи“, допълва той пред Bloomberg.

Станете почитател на Класа