Как унищожават Православието в Украйна

Как унищожават Православието в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.08.2023
  • Share:

Богоборческият режим на Зеленски иска да използва празника Кръщение на Русия, за да я „разкръсти“, унищожавайки Православието, окончателно вкарвайки УПЦ в разкол

 

 

Как унищожават Православието в Украйна

 

Фактите кой и как тласка УПЦ към страшния грях на разкола, който, според св. Киприан Картагенски, не може да бъде измит дори с мъченическа кръв”, се опитваме да изложим последователно. Те са.

1. „Митрополитът“ на ПЦУ, считан за ЛГБТ активист Александър Драбинко, публично шантажира УПЦ от името на Зеленски – „Феофания“ ни е малко, или свиквате Събор, самопровъзгласявате се за автокефалия, или УПЦ ще бъде забранена.

Зеленски потвърди сериозността на шантажа, като направи специално обръщение, в което обяви нови мерки за „духовна независимост“, тоест унищожаване на православието.

Върховната Рада уверява, че на 27 юли може да бъде приет закон за забрана на УПЦ.

2. УПЦ се опира на празника на преподобния Антоний Киево-Печерски, когато епископатът на УПЦ се събра в Киево-Печерската лавра, няма самопровъзгласяване на автокефалия.

3. След това укрорайхът умишлено изстрелва ракета по построения от митрополита на Одеса Агафангел «Спасо-Преображенската» катедрала.

Местните православни твърдят, че ракетата е попаднала в катедралата два часа преди руската ракетна атака. Още едно доказателство на тази версия е наличието в укрорайка на мотив да използват взривяването на Катедралата като повод за разкол в УПЦ.

Взривът по катедралата е провокация на Зеленски, чиято цел е окончателното сломяване именно на противника на автокефазита Одеския митрополит Агафангел, който, в случай на успех, значително ще ускори процеса.

Но той изтиква на преден план викарния архиепископ Виктор (Биков), който направи лъжливо и нагло изявление срещу Патриарх Кирил. Същият викариай се разглежда от СБУ като приемник на митрополит Агафангел в случай, че той продължи да отказва съдействие.

Офисът на Зеленски използва бившия ученик на митрополит Агафангел Сумския митрополит Евлогий (Гутченко), който направи църковна кариера с помощта на гореспоменатия Драбинко, предавайки митрополит Агафангел. Евлогий се обърна към митрополита Онуфрий с призив за плюе на църковните наказания на Московския Патриархат, които неизбежно ще последват в случай на самопровъзгласяване наа антокефалия на УПЦ. По такъв начин митрополит Евлогий призовава УПЦ са скъса с Православието.

Позицията на укрорайка е ясна: «Дистанцирате се от Русия и спецоперацията, провъзгласявате на 28 юли автокефалия, в противен случай — забрана на УПЦ».

Дори, ако митрополитите Онуфрий и Агафангел се съгласят на това, то събранието на епископите на УПЦ на 28 юли не може да приема подобно решение, защото 3 митрополита Феодосий, Павел и Йонафан са под арест, при това митрополит Павел е в СИЗО.

Банченският митрополит Лонгин е с инсулт, причина за който са репресиите на укрорайха.

Черкаският митрополит Феодосий, вероятно, ще  застане против такова решение, както и другите митрополити-арестанти.

Тези, които гласуват за самопровъзгласяването на антокефалия, окончателно, по всички канони, ще станат разколници и достойни за анатема, както Филарет Денисенко.

Руската армия ще завземе Одеса, Киеве и другите руски градове, колкото и да се опитват агентите на влияние на САЩ в Москва да спрат спецоперацията.

Едновременно, както съобщават православни от Малорусия, безумният Вартоломей под ръководството на униата е измислил нов план за окончателно унищожаване на Православието в Малорусия — план «Б».

Вартоломей ще даде на ПЦУ статута на Патриархат със запазване зависимостта от Константинополския Патриархат, преди това УПЦ и ПЦУ ще обединят, митрополит Онуфрий ще бъде свален, а «Патриарх» на обединената структура ще стане канадският митрополит на УПЦ към Константинополския патриархат в САЩ Иларион (Рудник).

Същият Иларион е абсолютен нацист.

Той тясно сътрудничи с редица терористи. Не скрива и целта си — уния.

Всичко това е замисълът на САЩ.

Те са собствениците на безумците в укрорайха.

Единственото, което може да спре тази нова уния е Руската Армия и провеждането на специалната военна операция в пълния й обем.

 

 

 

Кирилл Фролов,Русская народная линия

Станете почитател на Класа