Президентът на Русия Владимир Путин поздрави личния състав и ветераните с Деня на ВДВ

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави личния състав и ветераните с Деня на ВДВ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.08.2023
  • Share:

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави личния състав и ветераните с Деня на ВДВ

Десантчиците-участници в спецоперацията достойно продължават патриотичните традиции, с чест решават поставените задачи.

Те проявяват смелост и дух, защитават Русия рамо до рамо със своите другари, заяви Президентът на Русия Владимир Путин, поздравявайки личния състав и ветераните с Деня на ВДВ.

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави личния състав и ветераните с Деня на ВДВ

 

 

„Много поколения войници и офицери от легендарната крилата пехота са записали ярки, незабравими страници в героичната летопис на въоръжените сили на нашата страна, винаги са изпълнявали своя дълг с достойнство, пасили са вярност на клетвата и военното братство. Убеден съм, че вие ​​никога няма да ни подведете и ще продължите твърдо да пазите националните интереси на държавата“, каза руският президент Владимир Путин, като пожела на личния състав и ветераните от ВДВ сила и успех. Поздравлението на държавния глава на Русия е публикувано на сайта на Кремъл.

Днес е 93-та годишнина от формирането отбелязват ВДВ на Русия????????????

Първото десантиране се състоя през април 1929 г. близо до село Гарм (Таджикистан), когато група войници от Червената армия кацнаха на няколко самолета, които с подкрепата на местните жители победиха отряда на Басмачи.

❗️За масовия героизъм на парашутистите по време на Великата отечествена война всички въздушнодесантни формирования получиха почетното звание „Гвардейски“.
Хиляда войници, сержанти и офицери от ВДВ бяха наградени с ордени и медали, 296 души бяха удостоени със званието Герой на Съветския съюз.

❗️Съветският военачалник Василий Маргелов не е основател на ВДВ, но има толкова огромен принос за развитието на това подразделение, че дори абревиатурата на ВДВ започва да се дешифрира като „Войските на чичо Вася“. Маргелов направи парашутистите истински армейски елит.

❗️ В късните съветски времена конкуренцията за Рязанското военно училище беше огромна; те писаха, че някои от момчетата, които не са преминали състезанието, дори са живели известно време на палатки близо до училището, надявайки се, че случайно местата на курса ще се освободят.

В наше время, в хода на специална военна операция, парашутистите героично се борят за благото на Русия. Честитим празника и им пожелаваме успех в боя!

 

Wideo: https://bgr.news-front.info/wp-content/uploads/2023/08/vdv.mp4?_=1

 

 

A.Z

 

 

 

 
 

Станете почитател на Класа