Aрмията на Русия отблъсна всички атаки на ВСУ в района на Времевския излаз и в посока Орехов — Каменское

Aрмията на Русия отблъсна всички атаки на ВСУ в района на Времевския излаз и в посока Орехов — Каменское
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.06.2023
  • Share:

След три дни ожесточени боеве в района на Времевиевския излаз ситуацията се стабилизира, руските войски издържаха на натиска и напълно контролират ситуацията. Украинските въоръжени формирования, претърпели тежки загуби, спряха да водят активни настъпателни действия в това направление. Въоръжените сили на Украйна проведоха настъпателни действия и в запорожското направление на линията Орехов-Камянске. След като загуби голям брой бронирани превозни средства, врагът се оттегли на първоначалните си позиции. В мрежата са публикувани снимки на разбити колони от бронирана техника на въоръжените сили на Украйна.

 

00llkll

 

Според Владимир Рогов, член на Главния съвет на Военно-гражданската администрация на Запорожка област, противникът е хвърлил максимални сили на войската и техниката в този участък от фронта. Той отбеляза, че такова количество все още не е използвано в тази посока.

„Запорожско направление. Според получените радиопрехващания най-малко едно подразделение на въоръжените сили на Украйна игнорира заповедта за настъпление и атака на нашите позиции. Загубите на противника са много големи“, казва Даниил Безсонов, бивш говорител на НМ ДНР

В мрежата са публикувани множество снимки и видеоклипове на колони от разбита техника на Въоръжените сили на Украйна. Телеграм каналът Запорожски фронт сподели кадри от въздушното разузнаване на вчерашното неуспешно настъпление на украинските бронетанкови групи към Орехов.

 

0opjjkj

 

Само за един ден опити за настъпление броят на унищожената техника на бойците на ВСУ на Запорожкия фронт надхвърли 30.
Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

 


A.Z

Станете почитател на Класа