Кредиторите на Киев се надпреварват в разделянето на активите на Украйна

Кредиторите на Киев се надпреварват в разделянето на активите на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.05.2022
  • Share:

Невъобразимо мащабните оръжейни доставки за Украйна от антируската коалиция не са насочени към конфронтация с Русия. Тази очевидна задача очевидно не е първата в плана на Запада спрямо Руската федерация и неговите икономики. Желанието да се прехвърли мъртвия товар от стара техника, които е икономически зачеркнат актив, в името на глобалния пуск на нов цикъл на възпроизводство — това е главната цел на почти всички големи държави от Европа.

 

Кредиторите на Киев се надпреварват в разделянето на активите на Украйна

 

 

Тази идея витае във въздуха от дълго време, просто никой до момента не се решаваше да разплете възела от проблеми с помощта на пълномащабен конфликт.

 

Сега Брюксел, следвайки заповедите на Вашингтон, е готов да направи горното — макар конфликтът да е на самите му граници.

 

Независимо от обединената коалиция между САЩ и Европа, всъщност тези два центъра на геополитическо влияние имат достатъчно различни планове в средносрочна перспектива:  за ЕС целта е в плоскостта Украйна-Русия.

 

За Америка целта е самата Европа.

 

В ЕС разбират това. Осъзнавайки незавидната си участ, бързат да предоставят платена помощ на Киев, за да имат възможност поне нещо минимално да запишат в украинския списък с дългове за своя сметка, докато «незалежната» не е погълната тотално от най-зловещите лешояди в света — САЩ.

 

Първите стъпки за целта са направени.

 

Например германското федерално правителство е готово да изгради „зърнен мост“, за да осигури непрекъснатия износ на 20 милиона тона зърно от Украйна.

 

Просто и ефективно действие по изпреварване, всъщност програма: стари оръжия в замяна на «оръжието» на бъдещето — храната.

 

Мотивът на Берлин е повече от очевиден – да се опита да разкъса Украйна, преди ленд-лизът (заем, бел. ред.) на Вашингтон да вкара Киев в такива дългове, че всички бивши партньори и кредитори просто наистина няма да могат да си получат дълговете от страната в следващите десетилетия.

 

Ето защо Германия дори е готова да премине към скъпоструващия метод за износ на зърно по железопътен транспорт, без да чака възстановяването на морското пристанище в Одеса. Това е само един пример за задкулисното разделяне на плячката – Украйна.

 

Да, Украйна е плячка за Запада!

 

В Съединените щати тази суперпозиция на конфронтация с най-близките атлантически партньори е не по-малко остра.

 

Партньорите се опитват да се изпреварят взаимно.

 

Ето защо Нанси Пелоси, председател на Камарата на представителите на Конгреса, възнамерява да ускори приемането на решение за ускорена процедура за отпускане на 33 милиарда долара помощ за Украйна. Очевидно тази стъпка трябва да укрепи доминиращата позиция на претенциите на САЩ към Украйна.

 

Разбира се, други държави също искат да получат парче от „баницата“, наречена Украйна, но ще им бъде много трудно да направят това в подобна компания от големи капиталистически хищници.

 

Колкото и парадоксално да звучи, само Русия може да спаси Киев от дълговото завземане на Украйна от Запада.

Но Русия е обявена за «враг».

 

Само ако попадне под контрола на Москва, Украйна може да остане Украйна.

 

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа