Тръмп или не Тръмп: Аса Хътчинсън обмисля да се кандидатира през 2024 г

Тръмп или не Тръмп: Аса Хътчинсън обмисля да се кандидатира през 2024 г
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    03.05.2022
  • Share:

Губернаторът на Арканзас Аса Хътчинсън обмисля да се кандидатира за републиканската президентска номинация през 2024 г. и няма да бъде спрян, ако Доналд Тръмп направи очакваната оферта да се върне в Белия дом.


„Не, това няма да ме възпре", каза Хътчинсън пред Си Ен Ен в неделя. „Изясних го. Мисля, че трябва да имаме различна посока в бъдеще и затова не съм в съответствие с Тръмп относно някои от неговите решения, но също и с посоката, която той иска да поеме страната ни. Мисля, че той направи много добри неща за нашата страна, но трябва да вървим в друга посока и това не е фактор в моя процес на вземане на решения".


Тръмп е свободен да се кандидатира – и е натрупал огромно финансиране за кампанията – след като беше оправдан във втория си процес по импийчмънт в Сената, за подбуждане на смъртоносната атака на Капитолия на 6 януари в опит да отмени поражението от Джо Байдън.


Преди повече от 20 години Хътчинсън беше мениджър по импийчмънта в Камарата на представителите в процеса срещу Бил Клинтън за аферата на 42-ия президент с Моника Люински. Като губернатор на Арканзас, Хътчинсън сега работи в по-умерената линия на републиканската политика.


По CNN той беше попитан за появата миналата седмица на събитието „Politics & Eggs" в Ню Хемпшир - традиционна спирка за всеки кандидат за президент в ранен стадий на предсрочно гласуване. „Това е опция, която е на масата. И това е една от причините да съм в Ню Хемпшир", каза той.


Хътчинсън използва интервюто си за CNN, за да коментира Рон ДеСантис, друг потенциален републикански кандидат през 2024 г., по отношение на битката на губернатора на Флорида с Дисни и за неговата политика срещу ЛГБТК+ в училищата.


Губернаторът на Арканзас също беше попитан дали би подкрепил да стане спийкър Кевин Маккарти, лидер на малцинството в Камарата на представителите и пламенен съюзник на Тръмп, ако републиканците поемат контрола през ноември. Наскоро беше показано как Маккарти е казал, че Тръмп трябва да подаде оставка след атаката на Капитолия, а е променил мнението си, за да подкрепи бившия президент.


Хътчинсън каза пред CNN: „Бих казал, че след 6 януари сред много от нашите лидери имахме едно послание, което признава проблема с въстанието. Този тон се промени и вярвам, че това е грешка. Не мисля, че можем да омаловажим случилото се на 6 януари. Ще имаме изслушвания там в Конгреса и голяма част от това ще излезе публично през юни и това няма да е полезно за тези, които омаловажават значението на това събитие. И това ме тревожи не само по отношение на лидера на мнозинството, но и по отношение на други републикански лидери".

Станете почитател на Класа