Опозореният депутат от торите Нийл Париш е гледал порно в Камарата

Опозореният депутат от торите Нийл Париш е гледал порно в Камарата
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    02.05.2022
  • Share:

Депутатът от торите Нийл Париш, който подаде оставка в събота, след като призна, че е гледал два пъти порнография в Камарата на общините, изглежда е извършил и престъпление, което носи максимална присъда от две години затвор.


Обяснявайки какво се е случило, Париш, който също управлява ферма, каза пред BBC: „Ситуацията беше такава – колкото и да е смешно, гледах трактори. Попаднах в друг уебсайт с много подобно име и го гледах за малко, което не трябваше да правя. Но моето престъпление – най-голямото престъпление – е, че в друг случай влязох втори път. Това беше умишлено, докато седях и чаках да гласувам. Ще трябва да живея с това до края на живота си. Направих огромна ужасна грешка и съм тук, за да го кажа на света."


Драматичната оставка, след седмица на зловещи обвинения за поведението на депутата, идва само дни преди местните избори в четвъртък в Обединеното кралство, които се разглеждат като ключов тест за способността на Борис Джонсън да оцелее като министър-председател след Партигейт и други скандали. Напускането на Париш сега подготвя сцената за втора изборна битка за Торите, докато Джонсън се бори за политическия си живот.


Законът гласи: „Ако някакъв неприличен въпрос бъде изложен публично, лицето, което прави демонстрацията, и всяко лице, причиняващо или разрешаващо показването, ще бъдат виновни в престъпление. Всяка материя, която е изложена на или оставена така, че да бъде видима от кое да е обществено място, за целите на този раздел се счита за публично показана". Наказанията варират от глоба до две години затвор.


Законът не е широко известен и поради това не се прилага често. Лейбъристите сега ще поискат пълен преглед на прилагането на закона и спешно трябва да започне кампания за обществена информация, за да се даде възможност на хората да разберат, че гледането на порно, където другите могат да го видят, е незаконно, включително в обществения транспорт.


Служителите на Камарата изразиха опасения, че независимата схема за жалби и оплаквания, създадена след сексуален тормоз и претенции за тормоз, остава сложен, бавен и често плашещ процес. За последните три години службата е разгледала едва 43 жалби срещу депутати.

Станете почитател на Класа