Взррив на Ковид на острова след парти за рождения ден на Обама

Взррив на Ковид на острова след парти за рождения ден на Обама
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    16.08.2021
  • Share:

Скок в случаите на Covid-19 се наблюдава една седмица след рождения ден на Барак Обама на луксозния остров Мартас Винярд, което предизвика нова вълна от критики срещу бившия президент.


След партито на Обама на 7 август са регистрирани 58 нови случая на Covid-19 в окръг Дюк, Масачузетс, където се намира островът, според New York Times. През по-голямата част от юни и юли на острова се съобщаваха нула инфекции в много дни и общо 27 случая през двете седмици преди партито на Обама.


Бившият президент беше критикуван за това, че е домакинствал такова събитие за 60-ия си рожден ден, на фона на бързото разпространение на делта варианта на Covid-19, дори когато политиците демократи и здравните служители предупреждаваха да не се събират много хора. Обама отговори на негативната реакция, като намали поканените от първоначалните 475 гости, но кадри от изпълнената със знаменитости шатра, показващи гуляещи без маски, предизвикаха ново възмущение.


Съобщава се, че са се появили около 400 души, включително известни личности като Бионсе, Джей Зи, Стивън Спилбърг, Брус Спрингстийн и Криси Тейгън. Мнозина пътували с частни самолети и отседнали в местни хотели.


Martha's Vineyard, разположен между Бостън и Ню Йорк, е рай за богатите и известните, където престоят в хотел през уикенда може да струва над 5000 долара.


Съобщава се, че тържествата на Обама не се ограничили до партито миналата събота. Той сее събрал с приятели на вечеря в местен ресторант два дни по-рано и на обяд в неделя.

Станете почитател на Класа