Пекин: Успешните военни учения на Русия и Китай демонстрираха неразрушимата връзка на двете нации

Пекин: Успешните военни учения на Русия и Китай демонстрираха неразрушимата връзка на двете нации
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    16.08.2021
  • Share:


Китайският министър на отбраната Уей Фенге заяви: "Съвместното военно учение на Русия с Китай, първият път, когато военнослужещите от двете страни участват заедно в оперативни и стратегически учения, беше пълен успех и демонстрира високо ниво на сътрудничество."


"Тези тренировки имат голямо значение", каза Уей. „Това са първите съвместни учения, организирани в Китай след избухването на епидемията. И това са първите китайски оперативни и стратегически маневри с участието на руски войски."


Вей продължи, че ученията отразяват „непоколебимата подкрепа между Китай и Русия, отбелязвайки развитието на междуармейските връзки на високо ниво".


„Това напълно демонстрира близките отношения между Китай и Русия, неразривната връзка между китайските и руските въоръжени сили и силното и трайно приятелство между нас", каза Вей, разговаряйки с руския си колега Сергей Шойгу.


Шойгу също похвали войските от двете нации за техния професионализъм. Ръководителят на руското министерство на отбраната отбеляза координираните действия и високия професионализъм на участниците в маневрите „Достигнахме високо ниво на взаимодействие на нашите въоръжени сили на сушата, във въздуха и в морето. Изграждането му е важна посока на по-нататъшната ни дейност ", каза Шойгу.


Ученията се проведоха на полигона Qingtongxia в Северен Китай. Според руските военни са участвали над 10 000 войници, заедно с около 200 бронирани машини, 90 артилерийски единици и повече от 100 самолета и хеликоптери.

Станете почитател на Класа