Путин: „Австрия е един от ключовите партньори на Русия в Европа“

Путин: „Австрия е един от ключовите партньори на Русия в Европа“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    09.08.2021
  • Share:

Руският президент Владимир Путин заяви в петък, че "Австрия е един от ключовите партньори в Европа за Русия".


„Австрийските компании работят успешно на руския пазар от дълго време", подчерта Путин на церемонията по откриването на завода за сух хоросан Cemix, който е част от австрийската група компании Lasselsberger, в руската република Башкортостан.


Според президента в момента в Русия работят над 1500 австрийски компании, докато "натрупаните инвестиции" на австрийските компании в страната възлизат на 6 милиарда долара. От своя страна участието на Русия в австрийската икономика е също толкова важно, подчерта Путин.


Според руския лидер значителна част от австрийските инвестиции в страната са насочени към производствените и технологичните сектори, като машиностроенето, енергетиката и транспорта.


„Ще продължим да подкрепяме увеличаването на взаимните инвестиции, премахвайки всякакви бариери. Това ще отвори повече възможности за създаване на нови работни места и производствени мощности, ще позволи бързо възстановяване на търговските връзки и преодоляване на последствията от периода на пандемията." обяви президентът.


От своя страна, австрийският канцлер Себастиан Курц също подчерта на церемонията по откриването, че Русия е един от най-важните търговски партньори на страната му. "Руският пазар е от особено значение за Австрия, тъй като Русия е един от най-важните търговски партньори на Австрия", отбеляза политикът.

Станете почитател на Класа