Партито за 60-ия рожден ден на Обама привлече ВИП гости и гнева на консерваторите

Партито за 60-ия рожден ден на Обама привлече ВИП гости и гнева на консерваторите
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    09.08.2021
  • Share:

Съобщава се, че десетки знаменитости, политици и други „близки приятели" са се стекли до имението на бившия президент на САЩ Барак Обама за парти за рожден ден „без маски", което предизвика цунами от критики от консерваторите.


Оригиналният списък с гости за партито през уикенда предполагаше, че ще включва около 475 души, но поканите на редица известни личности и бивши служители на администрацията на Обама бяха отменени, след като празникът беше наречен „лицемерен и опасен за провеждане, на фона на продължаващия скок на Delta Covid-19".


Предполага се, че съкратеното събитие е било ограничено само до най-близките приятели и семейство, повечето от които се очакваше да бъдат ваксинирани, като беше нает специален Covid-координатор, който да гарантира, че партито няма да се превърне в събитие със супер разпространение.


Снимки от въздуха, показващи огромна палатка на поляната на имота в Martha's Vineyard на стойност 12 милиона долара на Обама, повдигнаха много въпроси относно действителния размер на партито, въпреки че организаторите твърдяха, че тези подготовки са направени за първоначалния, по-голям празник.


ВИП гостите също бяха обвинени в лицемерие, че не носят маски, според размазаните кадри, направени от папараци. Организаторите отхвърлиха тази критика, твърдейки, че по-голямата част от партито се е провеждало извън палатката и по този начин е било технически събитие на открито.


„Либералните елити ни се присмиват, опитвайки се да продадат това като намалено парти. Демократите налагат мандати за принудителна ваксинация, носене на маски и открито обсъждат блокиране, докато президентът Обама се събира със стотици без маски от либералните елити, долетяли с частни самолети, без да им изискват ваксинация", каза републиканецът Елис Стефаник пред New York Post.


Предполагаемото съкратено частно събиране приличаше на холивудска гала, с такива ВИП участници като Бионсе, Джей Зи, Джон Леджънд, Криси Тейгън, Джордж Клуни, Стивън Спилбърг, Брус Спрингстийн, Стивън Колбърт и други, които са забелязани от папараците на острова. Дейли Мейл твърди, че певицата и композиторка с награда "Грами" Алисия Кийс е изпълнила „Честит рожден ден мистър президент", който навърши 60 години на 4 август.


Някои от тези знаменитости може да са пристигнали на острова спонтанно, въпреки че са зачеркнати от списъка, твърди New York Times. Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси каза, че е била там за съвсем отделно събитие в неделя.


Бившият държавен секретар, който сега отговаря за климата при Байдън, Джон Кери, беше изправен пред критика за това, че е пристигнал на партито с личния си самолет. Представител на Държавния департамент обаче отрече тези доклади, като обясни, че Кери просто живее на уединения остров, пътувал е с ферибот и изобщо не е присъствал на партито на Обама

Станете почитател на Класа