Френският прокурор за борба с тероризма разследва атаката с нож в Париж

Прокурорът за борба с тероризма във Франция пое разследването на фаталната атака с нож в петък близо до Париж. Инцидентът остави мъртви двама души, включително заподозрения, и още двама ранени.


22-годишният заподозрян, идентифициран само като Натан С, атакувал с ярост в парк в южната част на френската столица. Нападателят успял да убие 56-годишен мъж и да нарани още двама души, преди полицията да го разстреля.


Очевидно на френските власти отне един ден за да открият терористичен мотив за клането, като случаят беше отнесен до прокурора за борба с тероризма на страната в събота.


Атаката първоначално бе разследвана от местните прокурори, които казаха, че са открили „елементи, свързани с религията сред личните вещи на заподозрения, които предполагат, че той наскоро е приел исляма".


Притежанието на заподозрения включва копие на Корана, което е било намерено близо до тялото му. Френските медии описаха нападателя като европеец (вероятно бял) брадат мъж, който бил бос по време на инцидента и носел черна джелаба.


Местните прокурори до петък вечер обаче заявяваха, че мъжът всъщност е имал анамнеза за психични проблеми и не са разкрити никакви доказателства за радикализация.

Станете почитател на Класа