Политическото самоубийство на Тръмп

Както се казва, светът видя колко му е акъла. С убийството на генерал Касем Сюлеймани на територията на Ирак, Тръмп се опита да вкара света в трета световна война. Все още е рано да се каже, дали светът ще избегне бедата, като се имат предвид и последните заплахи на Тръмп към Иран в Twitter.

 

Тръмп показа, че е новият Багдади

 

Подлото, цинично убийство свали картите на САЩ, и светът видя, че американците са способни на всичко. Тръмп си записа името в историята като убиец, военно-престъпник и терорист, а това си е клеймо за цял живот.

Иранското правителство обяви награда от 80 милиона долара за главата на Доналд Тръмп.

Убитият генерал Сюлеймани ще бъде помнен от народа на Иран, като герой, а героите не умират.

Парламентът на Ирак реши да изтегли американските войски от страната. Това е победата на Иран. Трябва да се действа чрез дипломация и политика. Това е много по-ефективно от нанасяне на удари на териториите на суверенни държави, както си позволи да направи Тръмп.

Според резултатите на гласуването, министерството на външните работи на Ирак ще подаде жалба до ООН за нарушаване на суверенитета на Ирак от страна на САЩ.

Адел Абдел Махди заяви, че Касем Сюлеймани е пристигнал в Багдад по негова покана и е носил послание от иранското ръководство за деескалиране на ситуацията със Саудитска Арабия. Именно тогава, САЩ решават да го убият и Тръмп дава заповед, без да предупреждава Ирак.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Станете почитател на Класа