Авторът на най-голямата измама с органична храна в САЩ се самоуби малко след като бе осъден

Криминален анализ, представен във вторник, потвърди, че мъж, обвинен в най-голямата измама с органична храна в историята на Америка, сам е отнел живота си. Това става само няколко дни, след като беше осъден на 10 години затвор в Мисури, САЩ, съобщава AP.


Криминалистът Скот Линдли, след преглед в медицинския център на университета в Мисури, потвърди, че смъртта на Ранди Констант е самопричинена.


Полицията е намерила безжизненото тяло в превозно средство в дома му в понеделник вечер. Криминалистите заключили, че той е умрял от отравяне с въглероден окис от изгорелите газове.


Покойникът беше осъден миналия петък като интелектуален автор на заговор за измама с органична храна между 2010 г. и 2017 г. Федералният съдия, който води делото, счете, че Констант е причинил неизчислима вреда на потребителите и на общественото доверие в Органична хранителна промишленост.


Прокурорите доказали, че мъжът измамно е продавал в голям мащаб царевица и соя като сертифициран био храни. Потребителите плащали по-скъпо за продукти, които считали за по-добри за околната среда и за здравето си, без да осъзнават, че всъщност купуват храни, отглеждани с традиционните селскостопански техники, които дори включват използването на пестициди и химикали.

Станете почитател на Класа