WikiLeaks пусна повече от 1200 мейла от " войната на Клинтън " в Ирак

  • Сайтът WikiLeaks е пуснал 1,258 частни имейли на бившия държавен секретар Хилъри Клинтън, документи, обхващащи цялата дискусия за войната в Ирак.

    Виртуалната кандидатка на Демократическата партия за Белия дом, е обект на разследване от страна на ФБР, за да се определи дали е нарушила федерален закон чрез използване на частен имейл адрес за изпращане на класифицирана информация.

    Новоизтеклите мейли обхващат периода между юни 2010 г. и август 2014, за края на окупацията на Ирак и нейните последици, както и периода преди новата американска война в арабската страна.

    В събота, Клинтън се срещна с ФБР за да отговори на въпросите за използването на частна поща за въпроси от национален интерес, докато е била държавен секретар. WikiLeaks публикува по-рано 30322 имейл съобщения и прикачени файлове, изпратени от частния й акаунт.

    Но скандалът се разрастна, след като миналата седмица генералният прокурор Лорета Линч, се срещна насаме с бившия президент Бил Клинтън. Линч е отговорна за разследването на имейлите на Хилари, която от своя страна е отрекла, че срещата на съпруга й с главния прокурор има нещо общо с продължаващото разследване.

Станете почитател на Класа