Най-привлекателната страна в света също иска да напусне Европейския съюз

  • Швеция е страната с най-добра репутация в света през 2016 г., според изследване на Reputation Institute, който оценява 55 страни. Една държава, чиито граждани, както и други вече, са изразили желанието си да напуснат Европейския съюз. Ще има ли "Suexit"?

    Скандинавската страна е детронирала Канада, досега на първо място в тази престижна класация. По време на проучване, проведено преди обявяването на резултатите от референдума във Великобритания, повечето шведи също изразиха желанието си за напускане на ЕС

    Най-голямото по рода си, това изследване взема предвид напредъка на икономиката, привлекателността на околната среда и ефективността на правителството. Отчетите са измерени чрез възприятията на потребителя и крайният резултатсе счита за особено важен за туризма.

    Швеция е била две години на трето място в класацията, но сега задмина Канада, която остава втора, следвана от Швейцария, Австралия и Норвегия.

    The RepTrak 2016 показва, че традиционните обективни мерки, като обемерът на икономическата продукция имат малко общо с емоционалната връзка на широката общественост към една нация, се казва в изявление на организацията.

    "Да бъдеш приветлива, безопасна и красива са първите три ключа за репутацията на една страна и по-добре позиционираните народи, получават повече туристи, увеличаване на износа, подобряване на дипломацията и привличане на чуждестранни инвестиции, както и знания и талант" се казва в изявлението.

Станете почитател на Класа