Пап Франциск: Какво ни трови и убива?

  • "Какво грозно нещо е завистта! Това е грозен грях. В сърцето, ревността или завистта растат като плевели", заяви лидерът на Католическата църква в последната си меса.
  • В сутрешната си проповед в четвъртък в параклиса Каса де Санта Марта във Ватикана, папа Франциск подчерта търсенето на живот без завист и ревност. Това са "грехове", които пречат на човек да достигне пълното щастие и да работи за собственото си добруване и за това на другите, съобщава официалният портал на Ватикана.

    Папа Франциск настоя да предотвратим растежа на завист като "плевел" в сърцата ни и изтъкна, че това "заболяване", което причинява страдание, много присъства в нашата общност. Няма нужда да ходим далече, за да видим как ревност и завист водят до взаимно " езиково убиване" с клюки и отрицателни мисли, които ни правят изправят един срещу друг.

    "Това е началото на много, много престъпления. Да помолиме Господ да ни даде благодатта да не отворим сърцата си за ревността, да не отворим сърцата си за завистта, защото тези неща винаги водят до смърт," призова Папата.

Станете почитател на Класа