Светът заплашен от лавина фалити

  • "Световната финансова система е заплашена от опасна лавина фалити, които ще поставят на изпитание политическата и социална стабилност в света", каза икономическият анализатор Уилям Уайт в навечерието на форума в Давос, съобщава "Телеграф".

    Уилям Уайт, канадски икономист и председател на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) заяви, че "сегашната ситуация е по-лоша, отколкото през 2007 г., тъй като необходимите боеприпаси за борба с кризата, макроикономическите мерки са почти изчерпани. Развиващите се пазари тогава бяха част от решението, след кризата на Lehman Brothers. Но сега са част от проблема“.

    Икономистът заяви, че дълговете растат през последните осем години, като достигат точката, когато могат да станат основната причина за проблема, който ни предстои.

    "През следващата рецесия ще бъде очевидно, че много от тези дългове никога не ще бъдат погасени. Това е факт, който до голяма степен ще разстрои тези, които мислят, че притежаваните от тях активи имат някаква стойност", каза Уайт.

Станете почитател на Класа