Учените разкриват как да познаем дали някой наистина ни обича

  • Луси Браун, невролог от колежа по медицина Алберт Айнщайн от Университета Йешива (Ню Йорк, САЩ), се счита за пионер на проучвания на романтичната любов в невронауките. Тя е сигурна, че един от най-ефективните методи да се провери как ни се отразява обичта, е да се проучи, какво се случва в мозъка ни чрез магнитен резонанс.

    "Ако някой се чувства наистина привлечен към вас, се активира вентралната тегментална област на мозъка му, същата част, която работи, ако пиете вода, когато сте жадни или когато шоко-холик яде шоколад. Поради тази причина нашите мозъчни процеси са различни, ако погледнем снимката на някой, когото обичаме и някой, който ни е безразличен ", каза Браун в интервю за "Inverse ".

    Браун казва, че когато ние изпитваме любов, нашата симпатикова нервна система се активира и се появяват веществени доказателства, като например потни длани на ръцете, треперене на гласа или ръцете. Друг фактор е, че влюбените не могат да отделят поглед от своя обект на желание.

    За решаването на любовните съмнения, може също да се измери кожната проводимост и сърдечната честота. В допълнение, някои експерименти доказват, че мъжете обръщат повече внимание на жените, когато те са в пика си на плодовитост.

Станете почитател на Класа