Асад: "Европа продава своите принципи за петродолари"

В интервю за австрийския вестник Die Presse , сирийският президент Башар Асад изрази несъгласието си с позицията на Запада по отношение на борбата срещу тероризма, която той определи като" безполезна и нереалистична ". Също така той гарантира, че борбата не трябва да бъде насочена само срещу Ислямска държава, но следва да обхваща и останалите групи от рода й.

"Ние сме се борили срещу тероризма от самото начало. Преди имаше Frente Al Nusra и много други терористи, с които Западът не се биеше. Вие знаете, че борбата срещу тероризма трябва да бъде стабилна и постоянна от началото. Това е начинът и можем да бъдем съюзници. Западната политика по този въпрос не е обективна, не е реалистична, а в момента тя е контрапродуктивна ", заяви Асад.

Президентът също отхвърли идеята, че страната му изнася тероризъм и потвърди, че страни като Турция, Катар, Саудитска Арабия, дори Европа, са се превърнали в гнездо на терористи: "Европейците са продали своите принципи в замяна на петродолари, позволявайки разпространението на уахабитските идеологии", каза той.

Освен това, сирийският лидер вярва, че ако страните работят усилено и предприемат конкретни действия, кризата може да бъде решена в рамките на една година. Според него, ситуацията ще продължи да се разширява, докато продължава подкрепата за терористите.

Станете почитател на Класа