Русия ще смаже всяка заплаха за своите сили в Сирия

Руският президент Владимир Путин е наредил да се действа "много твърдо и да се унищожи всяка цел, която заплашва руските въоръжени сили в Сирия" по време на среща с руското Министерство на отбраната.
"Искам да предупредя тези, които се опитват да организират някакъв вид провокация срещу нашите войници. Вече сме взели допълнителни мерки за гарантиране на сигурността на руските войски и военновъздушни бази в Сирия. Те са подсилени с нови комплекси авиация и техники за въздушна отбрана ", заяви руският президент Владимир Путин, пред РИА Новости.
"Всички действия на атакуващите самолети се извършват под защитата на изтребители. Има заповед да действат твърдо. Всяка цел, която заплашва руската група или нашата инфраструктура ще бъде унищожена веднага", добави Путин.
"На първо място, нашите войски в Сирия защитават своята страна. Руската операция в Сирия не е продиктувана от геополитически интереси и желанието да се експериментира с нови оръжия, а от факта, че ИД е пряка заплаха за Руската федераци", каза президентът.
В допълнение, Путин възложи на Министерството на отбраната по време на провеждане на антитерористичната операция в Сирия действията, да се координират с командванията на Израел и със силите на международната коалиция, за да се гарантира безопасността на полетите.
Освен това, Путин подчерта, че действията на руската авиация са причинили сериозни щети на инфраструктурата на ИД в Сирия, което е позволило да се промени ситуацията в страната.

"Конкретните цифри ще представи в своя доклад на министърът на отбраната. Аз ще кажа най-важното: руските ВВС, ВМС и използването на най-съвременни прецизни оръжейни системи, са позволили да нанесем сериозни щети на терористичната инфраструктура и да се промени положението в Сирия ", заяви руският президент.

Станете почитател на Класа